Sportgeneeskunde

Dr. Bex Steven is sportarts, erkend keuringsarts en erkende duikarts (Nelos). Hij is momenteel ook aktief als clubarts bij STVV en als ploegarts van wielerploeg Lotto-Soudal.
Afspraken kunnen gemaakt worden telefonisch of via de website. 

Sportletsels

U kan terecht voor diagnose en behandeling van zowel acute als chronische sportblessures.

PRP therapie

PRP (= platelet rich plasma) is een nieuwe methode voor de behandeling van chronische peesproblemen. Het meeste ervaring hebben wij in de behandeling van achilles- en patellapeesontstekingen. Ook wordt deze methode toegepast voor de behandeling van chronische tennisellebogen. 

Sportmedische geschiktheidsonderzoeken

Indien u wenst na te gaan of uw lichaam geschikt is voor de sport(en) die u (wenst) te beoefenen kan u terecht voor een medisch geschiktheidsonderzoek. Er zal worden nagegaan of er geen mogelijke hartproblemen zijn. Daarnaast zal er ook een sportspecifiek orthopedisch onderzoek gebeuren om de kans op overbelastingblessures te verkleinen. Dit sportonderzoek gebeurt volgens de richtlijnen van de Vlaamse overheid (VASO). 
Best vult u op voorhand de online vragenlijst in op www.sportkeuring.be. Via deze website kan u dan de vragenlijst online doorsturen.
Dit onderzoek is een preventief onderzoek. Hier is dus geen RIZIV terugbetaling voor voorzien. Wel zullen een aantal ziekenfondsen een deel van het honorarium terug betalen.

Verplichte sportkeuring (wielrennen, bmx, motocross, duiken, ...)

U kan ook terecht voor bovenvermelde verplichte keuringen. Ook hier is het raadzaam om voordien de vragenlijst in te vullen op www.sportkeuring.be.

Inspanningstesten en trainingsadvies

Voor het uitvoeren van inspanningstesten voor bepalen van trainingdrempels en het verschaffen van trainingsadvies werken we samen met Adlon (sportmedisch adviescentrum) te Diepenbeek.

Spartanova

Voor een uitgebreide screening van de spieren en de gewrichten bij recidiverende blessures of in kader van blessurepreventie werken we samen met Jan Vavedin voor een spartanova screening. Voor meer info: www.spartanova.com. 

Tarieven

- Consulten ivm sportblessure's, infiltraties: € 24,5 (riziv terugbetaling)
- Sportmedisch geschiktheidsonderzoek: € 50
- Sportmedisch geschiktheidsonderzoek met inspannings ecg : € 70
- Inspanningstest op fiets voor bepalen van trainingsdrempels en VO2max meting (inclusief sportkeuring) : 140 €

Interessante links:

www.sportkeuring.be
www.gezondsporten.be
www.adlon.be